Naleśniki z twarożkiem truskawkowym

22 kwiecień 2020

Propozycja na: śniadanie, obiad lub kolację

Składniki na całą porcję - 4 naleśniki:

  • 100 g mąki owsianej,
  • 200 ml wody,
  • 10 ml oliwy z oliwek,
  • 1 szt. jajo.
  • 120 g chudego sera twarogowego,
  • 60 g dżemu truskawkowego 100% owoców,
  • 20 g erytrytolu.

Czas przygotowania : 15 min.

Kalorie i makroskładniki:

  • 1 naleśnik (80 g) z farszem (50 g): 166 kcal (10,3 g białka, 21,3 g węgloodanów, 5,1 g tłuszczu),
  • dodatkowa porcja farszu (50 g): 48 kcal (6 g białka, 6,2 g węglowodanów, 0,2 g tłuszczu).

Chcąc dobrać odpowiednią porcję dla swojego planu diety, wylicz ile naleśników możesz zjeść i czy zastosować dodatkową porcję farszu :))!

Przepis poniżej.

Naleśniki przygotowujemy według tego przepisu.

Farsz przygotowujemy mieszając chudy twaróg ze stuprocentowym, truskawkowym dżemem owocowym oraz erytrytolem. Na jednego naleśnika powinno przpaść 50 g farszu. Całość możemy przyozdobić liofilizowanymi truskawkami, jagodami goji oraz posypać erytrytolem zmielonym na puder.

Smacznego!

Każdy z posiłków może znaleźć się w Twoim planie dietetycznym, jako zamienny! Zapraszam do zapoznania się z ofertą planów dietetycznych:

TUTAJ -