Dietetyczne Pad Thai

19 czerwiec 2020

Propozycja na: obiad lub kolację

Składniki na całą porcję (dla trzech osób):

  • 200 g makaron ryżowy,
  • 300 g mięso z piersi kurczaka,
  • 2 szt. jajka,
  • 20 g olej kokosowy,
  • 15 g erytrytolu,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 czerwona cebula,
  • 100 g kiełki fasoli mung,
  • 2 łyżki sosu rybnego,
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • szczypiorek,
  • 30 g masła orzechowego,
  • 20 g orzeszków ziemnych,
  • 1 szt. limonki,
  • 20 g zielonej pasty curry.

Czas przygotowania : 20 min.

Kalorie i makroskładniki:

  • na jedną osobę: 567 kcal (36,1 g białka, 59,5 g węglowodanów, 20,1 g tłuszczu).

Przepis poniżej.

Makaron ugotuj według przepisu i zahartuj zimną wodą. Podsmaż na oleju kokosowym cebulę i czosnek, następnie dodaj kurczaka, a na koniec ugotowany makaron. Smażyć całość jeszcze 2 min. Do wszystkiego dodaj sos rybny i sojowy, erytrytol i pastę curry. Ułóż wszystko po jednej stronie patelni, a na drugą wbij dwa jajka. Delikatnie je wymieszaj, aby ścięły się na omlet. Następnie dodaj kiełki fasoli mung ze szczypiorkiem i dynamicznie wymieszaj całość. Podawaj z kruszonymi orzeszkami, limonką oraz masłem orzechowym.

Smacznego!

Każdy z posiłków może znaleźć się w Twoim planie dietetycznym, jako zamienny! Zapraszam do zapoznania się z ofertą planów dietetycznych:

TUTAJ -