Dietetyczne Pad Thai
19 czerwca 2020
Składniki na całą porcję (dla trzech osób):
- 200 g makaron ryżowy,
- 300 g mięso z piersi kurczaka,
- 2 szt. jajka,
- 20 g olej kokosowy,
- 15 g erytrytolu,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 czerwona cebula,
- 100 g kiełki fasoli mung,
- 2 łyżki sosu rybnego,
- 2 łyżki sosu sojowego
- szczypiorek,
- 30 g masła orzechowego,
- 20 g orzeszków ziemnych,
- 1 szt. limonki,
- 20 g zielonej pasty curry.
Czas przygotowania : 20 min.
Kalorie i makroskładniki:
- na jedną osobę: 567 kcal (36,1 g białka, 59,5 g węglowodanów, 20,1 g tłuszczu).
Przepis poniżej.
Makaron ugotuj według przepisu i zahartuj zimną wodą. Podsmaż na oleju kokosowym cebulę i czosnek, następnie dodaj kurczaka, a na koniec ugotowany makaron. Smażyć całość jeszcze 2 min. Do wszystkiego dodaj sos rybny i sojowy, erytrytol i pastę curry. Ułóż wszystko po jednej stronie patelni, a na drugą wbij dwa jajka. Delikatnie je wymieszaj, aby ścięły się na omlet. Następnie dodaj kiełki fasoli mung ze szczypiorkiem i dynamicznie wymieszaj całość. Podawaj z kruszonymi orzeszkami, limonką oraz masłem orzechowym.
Smacznego!
Każdy z posiłków może znaleźć się w Twoim planie dietetycznym, jako zamienny! Zapraszam do zapoznania się z ofertą planów dietetycznych: