Wafle ryżowe z kremem czekoladowym masłem orzechowym i truskawkami
25 marca 2020

Składniki na 1 porcję (6 wafli ryżowych):
- 6 wafli ryżowych slim 30 g,
- czekoladowa odżywka białkowa WPC (lub o innym preferowanym smaku) 20 g,
- kakao ciemne 5 g,
- 100 % masło orzechowe 15 g,
- świeże truskawki 100 g,
- świeża mięta.
Czas przygotowania : 5 min.
Kalorie i makroskładniki:
- cała porcja: 320 kcal (23 g białka, 32 g węglowodanów, 10 g tłuszczu),
- 1 wefelek: 53 kcal (3,8 g białka, 5,3 g węglowodanów, 1,7 g tłuszczu).
Chcąc dobrać odpowiednią porcję dla siebie, wylicz ile wafelków według porzepisu musisz zrobić ;).
Przepis poniżej.
Krem czekoladowy: do 20 g odżywki białkowej dodaj kakao oraz 30 - 40 ml przegotowanej wody lub mleka 2 %. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Nałóż równomiernie krem na cienkie wafle ryżowe i delikatnie rozsmaruj, ułóż na górę truskawki pokrojone w kawałki i odrobinę masła orzechowego (15 g na wszystkie wafle). Masło orzechowe możesz również zamiast tego dodać do kremu czekoladowego. Całość przyozdób listkami świeżej mięty i zjedz ze smakiem. Smacznego!
Każdy z posiłków może znaleźć się w Twoim planie dietetycznym, jako zamienny! Zapraszam do zapoznania się z ofertą planów dietetycznych:
- TUTAJ -