Wafle ryżowe z kremem czekoladowym masłem orzechowym i truskawkami

25 marca 2020

Propozycja na: śniadanie, 2.śniadanie lub przekąskę

Składniki na 1 porcję (6 wafli ryżowych):

  • 6 wafli ryżowych slim 30 g,
  • czekoladowa odżywka białkowa WPC (lub o innym preferowanym smaku) 20 g,
  • kakao ciemne 5 g,
  • 100 % masło orzechowe 15 g,
  • świeże truskawki 100 g,
  • świeża mięta.

Czas przygotowania : 5 min.

Kalorie i makroskładniki:

  • cała porcja: 320 kcal (23 g białka, 32 g węglowodanów, 10 g tłuszczu),
  • 1 wefelek: 53 kcal (3,8 g białka, 5,3 g węglowodanów, 1,7 g tłuszczu).

Chcąc dobrać odpowiednią porcję dla siebie, wylicz ile wafelków według porzepisu musisz zrobić ;).

Przepis poniżej.

Krem czekoladowy: do 20 g odżywki białkowej dodaj kakao oraz 30 - 40 ml przegotowanej wody lub mleka 2 %. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Nałóż równomiernie krem na cienkie wafle ryżowe i delikatnie rozsmaruj, ułóż na górę truskawki pokrojone w kawałki i odrobinę masła orzechowego (15 g na wszystkie wafle). Masło orzechowe możesz również zamiast tego dodać do kremu czekoladowego. Całość przyozdób listkami świeżej mięty i zjedz ze smakiem. Smacznego!

Każdy z posiłków może znaleźć się w Twoim planie dietetycznym, jako zamienny! Zapraszam do zapoznania się z ofertą planów dietetycznych:

TUTAJ -