Łosoś na sałacie ze szparagami w szynce parmeńskiej
12 lipca 2020

Propozycja na: romantyczny obiad lub kolację
Składniki na całą porcję (dla 3 osób):
- 450 g łososia,
- 220 g szparagi białe konserwowe,
- 100 g jogurtu aturalnego 2%,
- 3 plastry szynki parmeńskiej (ok. 33 g),
- pół cytryny,
- 5 g erytrytol,
- szczypta soli i pieprzu.
Czas przygotowania : 40 min.
Kalorie i makroskładniki:
- na jedną osobę: 367 kcal (35,2 g białka, 3,5 g węglowodanów, 23,8 g tłuszczu).
Przepis poniżej.
Łososia przypraw ziołami prowansalskimi, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny. Piecz w temperturze 200 stopni (góra-dół) 30 min.
Szparagi podsmaż na PAM'ie do zarumienienia z obydwu stron i zawiń w plaster szynki parmeńskiej.
Jogurt naturalny, listki mięty, 20 g soku z cytryny, pieprz, sól i erytrytol zmiksuj w malakserze do uzyskania jednolitej konsystencji sosu.
Całość ułóż na talerzu w sposób przzedstawiony na zdjęciu.
Nie zapomnij o świeczce tworzącej romantyczny nastrój ;)!
Smacznego!
Każdy z posiłków może znaleźć się w Twoim planie dietetycznym, jako zamienny!
Zapraszam do zapoznania się z ofertą planów dietetycznych: