Łosoś na sałacie ze szparagami w szynce parmeńskiej

12 lipca 2020

Propozycja na: romantyczny obiad lub kolację

Składniki na całą porcję (dla 3 osób):

  • 450 g łososia,
  • 220 g szparagi białe konserwowe,
  • 100 g jogurtu aturalnego 2%,
  • 3 plastry szynki parmeńskiej (ok. 33 g),
  • pół cytryny,
  • 5 g erytrytol,
  • szczypta soli i pieprzu.

Czas przygotowania : 40 min.

Kalorie i makroskładniki:

  • na jedną osobę: 367 kcal (35,2 g białka, 3,5 g węglowodanów, 23,8 g tłuszczu).

Przepis poniżej.

Łososia przypraw ziołami prowansalskimi, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny. Piecz w temperturze 200 stopni (góra-dół) 30 min.

Szparagi podsmaż na PAM'ie do zarumienienia z obydwu stron i zawiń w plaster szynki parmeńskiej.

Jogurt naturalny, listki mięty, 20 g soku z cytryny, pieprz, sól i erytrytol zmiksuj w malakserze do uzyskania jednolitej konsystencji sosu.

Całość ułóż na talerzu w sposób przzedstawiony na zdjęciu.

Nie zapomnij o świeczce tworzącej romantyczny nastrój ;)!

Smacznego!

Każdy z posiłków może znaleźć się w Twoim planie dietetycznym, jako zamienny!

Zapraszam do zapoznania się z ofertą planów dietetycznych:

TUTAJ -