Wegański krem Rafaello

6 września 2022

Propozycja na: deser.

Składniki:

  • 50 g kaszy jaglanej,
  • 30 g wiórków kokosowych,
  • 25 g migdałów,
  • 15 g wegańskiej odżywki białkowej o smaku kokosowym,
  • łyżeczka jogurtu kokosowego,
  • ok. 40 ml napoju kokosowego.

Czas przygotowania:  15 min.

Kalorie i makroskładniki:

  • 656 kcal (25,2 g białka, 46,7 g węglowodanów, 38,8 g tłuszczu)

Przepis poniżej.

Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie odcedzamy i ostudzamy.

Do miski przesypujemy kaszę, dorzucamy wiórki kokosowe, 20 g migdałów i całość blendujemy na gładki krem. Następnie dodajemy odżywkę białkową, jogurt (cały czas miksując) i dolewamy stopniowo napój kokosowy, ok. 40 ml, do uzyskania konsystencji kremu.

Masę przelewamy do słoiczka, ozdobiamy górę migdałami i wkładamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Podajemy z waflami ryżowymi, ciemnym pieczywem bądź wyjadamy prosto ze słoiczka. 

Smacznego!

 

Każdy z posiłków może znaleźć się w Twoim planie dietetycznym, jako zamienny.

Zapraszam do zapoznania się z ofertą planów dietetycznych:

TUTAJ -