Wegański krem Rafaello
6 września 2022
Propozycja na: deser.
Składniki:
- 50 g kaszy jaglanej,
- 30 g wiórków kokosowych,
- 25 g migdałów,
- 15 g wegańskiej odżywki białkowej o smaku kokosowym,
- łyżeczka jogurtu kokosowego,
- ok. 40 ml napoju kokosowego.
Czas przygotowania: 15 min.
Kalorie i makroskładniki:
- 656 kcal (25,2 g białka, 46,7 g węglowodanów, 38,8 g tłuszczu)
Przepis poniżej.
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie odcedzamy i ostudzamy.
Do miski przesypujemy kaszę, dorzucamy wiórki kokosowe, 20 g migdałów i całość blendujemy na gładki krem. Następnie dodajemy odżywkę białkową, jogurt (cały czas miksując) i dolewamy stopniowo napój kokosowy, ok. 40 ml, do uzyskania konsystencji kremu.
Masę przelewamy do słoiczka, ozdobiamy górę migdałami i wkładamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Podajemy z waflami ryżowymi, ciemnym pieczywem bądź wyjadamy prosto ze słoiczka.
Smacznego!
Każdy z posiłków może znaleźć się w Twoim planie dietetycznym, jako zamienny.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą planów dietetycznych: